ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
Erken hasat ve soğuk sıkım Capella Natürel Sızma Zeytinyağı’mız ile hazırlayabileceğiniz müthiş bir Ege lezzeti‘Kabak Çiçeği Dolması’
Malzemeler
Bol miktarda Zeytinyağı (1 su bardağı kadar)
Sabah dalından taze toplanan yaklaşık 25/30 adet kabak çiçeği
1 su bardağı kadar pirinç
2 adet orta boy soğan
Rendelenmiş 2 adet domates
Kafi miktarda Tuz, dolma baharatı, bir miktar toz şeker, nane
Yarım bağ kadar maydanoz
Nar ekşisi
Soğanları ince doğrayarak yarım su bardağı kadar zeytinyağı ile kavurup içine rendelenmiş domatesleri ekliyoruz. Daha sonra ıslatıp beklettiğimiz pirinçlerimizi ve diğer tüm baharatlarımızı ilave ederek demlenmeye bırakıyoruz. Son olarak üzerine iki çorba kaşığı kadar nar ekşimizi ilave ediyoruz. Kabak çiçeklerimize gelirsek, çiçeklerimizi kapanmasına fırsat bırakmadan soğuk suyun içinde iç malzeme hazır oluncaya kadar bekletiyoruz.
Aksi halde kendilerini kapatarak doldurmamızı zorlaştırabilirler. Soğuyan iç harcımızı her çiçeğimize yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar doldurup kenar çiçekleri yardımı ile kapatıyoruz. Doldurulan çiçeklerimizi tencereye alt kısımları gelecek şekilde diziyoruz boşluk bırakmadan.
Üzerlerine kalan zeytinyağımızı eşit miktarda dağıtıp sıcak suyunu da dökerek pişmeye bırakıyoruz. Diriliklerini kaybeden kabak çiçeği dolmasını ocaktan alıyoruz. Bu güzel çiçekleri bulup yapanlara afiyet olsun.
Etiketler: zeytinyağlı kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı, kabak çiçeği, kabak, çiçek, capella zeytinyağı
Nisan 01, 2021
Listeye dön