ZEYTİNYAĞININ 3 POZİTİF ÖZELLİĞİ
Zeytinyağının pozitif özellikleri 3 başlık altında toplanır ;
Meyvemsi tat: Erken hasattan elde edilen yağın aroması yeşil meyveyi, kokusu ise taze biçilmiş çimen
kokusu ile diğer yeşil meyveleri anımsatır.
Acımsı tat: Erken hasat yeşil zeytinden üretilmiş yağın karakteristik ilk tadıdır. Dilin ‘’V’’ bölgesindeki
tat alma hücreleri ile belirlenir.
Yakıcı tat: Yağın duyusal karakteristiği olan yakma hissidir. Çoğunlukla meyvenin başlangıcında hala
yeşil olan zeytinlerden üretilen yağlarda hissedilir.
Etiketler: Zeytinyağının pozitif özellikleri 3 başlık altında toplanır, zeytinyağı, zeytinyağının pozitif özellikleri, capella zeytinyağı
Nisan 02, 2021
Listeye dön