KARNABAHAR KISIR

KARNABAHAR KISIR

 

Erken hasat ve soğuk sıkım Capella Natürel Sızma Zeytinyağı’mız ile hazırlayabileceğiniz farklı ve sağlıklı bir lezzet  ‘Karnabahar Kısır’.
 

Malzemeler

 

  • 1 küçük karnabahar

  • 6 yemek kaşığı Capella Natürel Sızma Zeytinyağı

  • 1 adet soğan – yemeklik doğranmış

  • 6 dal taze soğan – ince doğranmış

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • ½ bağ maydanoz, kıyılmış

  • ½ bağ dereotu, kıyılmış

  • 6 adet kuru veya çeri domates, doğranmış

  • 6 adet kornişon turşu, ince doğranmış

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

  • ½ adet limonun suyu

  • 1 er çay kaşığı tuz, sumak, kimyon

  •  

Karnabaharı yıkayıp saplarını ayıklayın ve çiçek kısımlarını mutfak robotunda ince bulgur büyüklüğüne gelecek kadar çekin. Tavaya 3 yemek kaşığı Capella Natürel Sızma Zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları kavurun, ardından salçaları ilave edip hafifçe koku vermeye başladığında çekilmiş olan karnabaharı ve taze soğanı ekleyip karıştırıp 10 dakika daha pişirin.

 

Karnabahar harcı ılırken bütün malzemeleri doğrayın ve ardından hepsini baharatlar ile birlikte karnabaharlı karışıma ekleyip güzelce harmanlayın. Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı Capella Natürel Sızma Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu harmanlayıp kısırın üzerine döküp karıştırdıktan sonra servise hazır.

 

Afiyet olsun.

 

Etiketler: karnabahar kısır, kısır, karnabahar, capella zeytinyağı
Nisan 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR