KANTARON YAĞI NASIL ELDE EDİLİR?
Kaz Dağları ve civarı bölgelerde çok daha fazla olan ve yabani olarak doğada biten bu mucize çiçeğin yağının elde etme aşaması oldukça uzun. Gerekli olan malzemelerin ilk sırasında ise kaliteli sızma zeytinyağı sonrasında Sarı Kantaron çiçekleri ve cam kavanoz (çiçek miktarına göre ölçüsünü ayarlayabilirsiniz) geliyor.
Sabahın erken saatlerinde toplanılan çiçekler gölge bir yerde tek tek ve elle sadece tepe çiçek kısımları saplarından ayrılır. Zaman geçmeden tüm çiçekler cam kavanoza konularak üzerine tamamen kapatacak ve hava ile temasını kesecek kadar sızma zeytinyağı ile doldurulur. Ağızlarına tülbent bez ile kapatılır.
Önce üç hafta kadar güneşte bekletilip daha sonra rengi tam kızıla döndüğünde karanlık bir ortama alınır ve yaklaşık üç ay kadar bekletilir. Bekleme süresi uzun olan yağlarımız bu süreç sonunda süzülerek şifa olarak kullanıma hazır hale gelir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.