CÜCÜK PİDESİ

CÜCÜK PİDESİ


Erken hasat ve soğuk sıkım Capella Natürel Sızma Zeytinyağı’ mız ile hazırlayabileceğiniz farklı ve sağlıklı bir lezzet ; ‘CÜCÜK PİDESİ’

 

Malzemeler 

*1 paket yaş maya,

 

*1 su bardağı ılık su

 

*bir tutam şeker (1 yemek kaşığı kadar) , tuz (1 tatlı kaşığı kadar),

 

*yarımşar demet dereotu, cücük denen karta kaçmış yeşil soğan, maydanoz,

 

*bir büyük dilim yöremiz Ezine peyniri,

 

*yeteri kadar un

 

*yaklaşık bir çay bardağı Naturel Sızma Erken Hasat Capella Zeytinyağı

 

Bir paket maya, ılık su ile karıştırılıp, şeker eklenerek mayanın aktif olması için beklenilir. Daha sonra
tuz eklenerek tekrar karıştırılır.

 

Yavaş yavaş un eklenerek cıvık bir hamur elde edilir ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Diğer yanda çok ince doğranmış yarımşar demet dereotu, cücük denen kart yeşil soğan, maydanoz ve beyaz peynir karıştırılır ve üzerine yarım çay bardağı kadar CAPELLA Zeytinyağı ilave edilir.

 

Mayalanan hamurumuzu pişirmek istediğimiz ve yağlanmış tepsiye boşaltılır. Islattığımız elimizle tepsiye yaydığımız Hamurumuzun ortasına bol yeşillik karışımı dökülür ve tekrar elimiz ıslatılarak hamurun üzeri yandan alınan mayalanmış hamurla basarak kapatılır. Tepsinin içinde basılan hamur üzerine yine yarım çay bardağı kadar Capella Zeytinyağı ile dökülür ve üzeri bir bıçak yardımı ile baklava deseni şekli verilir (pişince bölmesini daha kolaylaştıran bir yöntem).

 

Bir 15 dakika daha bu şekilde mayalanan hamurumuz 180 derece fırında, yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakılır. Fırından alınan pidemiz servise hazır.

 

Afiyet Olsun.

Etiketler: cücük pidesi, pide, capella zeytinyağı
Nisan 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR