PESTO SOSLU MAKARNA
Erken hasat ve soğuk sıkım Capella Natürel Sızma Zeytinyağı’mız ile hazırlayabileceğiniz müthiş bir İtalyan lezzeti ‘Pesto Soslu Makarna’
Malzemeler
• 1 paket tagliatelle veya penne makarna
• 50 gr taze feslegen – yaklaşık 4 avuç
• 1 paket cam fıstığı
• 2 diş sarımsak
• 100 gr parmesan peyniri – yaklaşık 1 su bardağı
• 1 çay kaşığı tuz & karabiber
• 5 yemek kaşığı Capella Zeytinyağı
2 lt suyu kaynatıp 2 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tuzlu su iyice kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı Capella Zeytinyağı’nı suya ilave edin ve ardından makarnaları suya ekleyin. Kullandığınız makarnanın markasının ambalajında belirttiği pişirme süresini dikkate alarak makarnayı pişirin. Biz tagliatelle kullandığımız için 10 dakika pişirdik.
Makarna haşlanırken leziz ve aromatik pesto sosumuzu da hazırlayabilirsiniz. Taze fesleğenleri sapları ile birlikte blendera koyun ve ardından çam fıstığı, sarımsak, parmesan, tuz, karabiber ve Capella Zeytinyağı’nı ekleyin ve düşük devirde uzun uzun çevirip sos haline getirelim. Böylece aromatik yeşil bir sos elde edeceğiz. Sosta minik fesleğen yaprakları görülebilir, püre kıvamını almamalı.
Makarnayı süzmeden önce bir çay bardağı kadar makarna suyunu ayırın ve makarnayı süzün. Sakın soğuk sudan geçirmeyin. Servis kasenize önce pesto sosu sonra makarnaları ve ardından azar azar ayırdığınız makarna suyunu ekleyip iyice karıştırın. Üzerini taze fesleğen yaprakları ile süsleyip servisini yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Etiketler: pesto soslu makarna, pesto sos, makarna, capella zeytinyağı
Nisan 01, 2021
Listeye dön